Roskilde_Festival_orange.png
Hvad skal du vide?

Praktisk information

Nedenfor finder du al praktisk information i forbindelse med leje af en festivalhøjtaler. Har du nogen spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 28334616 eller på mail info@festivalhoejtaler.dk.

Festival højtaler, Roskildehøjtaler, festivalanlæg kært barn har mange navne, men uanset hvad man kalder den, så kommer man ikke udenom at den er dybt nødvendig i enhver festivalcamp med respekt for sig selv. Festival højtaleren er simpelthen bare uundværlig, om den så står på fest til langt ud på natten, en god gang ølbowling eller bare stille og rolig hygge i campen. Men hvad er en god festival højtaler egentligt, og hvordan har vi skabt det vi selv mener er den bedste? Netop det spørgsmål besvarer vi i denne blog, så hæng på hvis du gerne vil blive lidt klogere på begrebet festival højtaler og også de tekniske aspekter af det.

 Kvinde holder Festivalhøjtaler

Et effektivt festival anlæg

Den vigtigske egenskab et festival anlæg skal have er effektivitet. Det skal være super effektivt til at skabe det størst mulige lydtryk med det mindst mulige forbrug af strøm, så du kan gi´ den max gas hele ugen på festival uden at tænke på at løbe tør for strøm.  Så hvordan opnår man det?

Basalt set kræver det kun to ting. Det første man skal gøre, er at glemme alt man har hørt om at højtalere der æder mange watt, også spiller højt, det er kun en delvis sandhed. Det eneste man er sikker på med mange watt det er, at det bruger meget strøm. Det handler altså om at bruge en enhed med det man kalder høj følsomhed, altså hvor mange dB en given enhed spiller med, hvis man tilfører den 1W, på den måde er man sikker på at ens højtaler udnytter mest muligt at den energi den tilføres. Nu har vi altså styr på den ene del for at skabe et effektivt festival anlæg.

Det næste vi skal have styr på er forstærkeren, hvis den ikke er god til at udnytte energien fra batteriet, så bliver anlægget drænet for strøm alt for hurtigt. Derfor kræver et godt festival anlæg også en god klasse D forstærker som omsætter over 90% af energien fra batteriet til musik i højtaleren, til sammenligningen så udnytter mere traditionelle forstærkere under 50% af den energi de tilføres resten bliver omsat til varme.

Så er der altså styr på hvordan, man skaber et højspillende effektivt monster af en festival anlæg, men det er ikke det eneste, der skal være styr på. Sikkerheden skal også være i top, og det kan du læse mere op i næste afsnit.

 Festivalhøjtaler på strand

Et sikkert Festival anlæg 

Et sikkert Festival anlæg 

Et Festival anlæg skal være sikkert, er der ikke styr på sikkerheden, kan det være farligt for både dig og dine omgivelser at bruge anlægget. Kigger man efter hjemmelavede anlæg på f.eks. DBA eller Facebook Market Place, så skal man altid sikre sig at sikkerheden er i orden, det er desværre ikke altid tilfældet, da mange ikke har forstand på hvordan man bygger et godt og sikkert festival anlæg. Her kan du læse om de vigtigste måder at sikre sit festival anlæg på. Først og fremmest skal anlægget eller højtaleren altid være sikret mod kortslutning, dette gøres med en sikring af korrekt størrelse. Er festival anlægget ikke sikret korrekt, og der opstår en kortslutning kan, der opstå brand i højtaleren, og batteriet kan også eksplodere i slemme tilfælde. En anden vigtig sikring af anlægget er det man kalder polsikring, altså en sikring af, at hvis der byttes om på polariteten (plus og minus) på batteriet, så slår højtaleren automatisk fra, så den ikke tager skader eller bryder i brand.

Køber du en højtaler fra Festivalhøjtaler.dk, så har vi styr på alt det for dig, og vores højtalere er godkendt efter alle nødvendige EU-krav for produktsikkerhed, så du ikke er i tvivl om sikkerheden.

 

Hvad nu?

Nu har du læst en masse om festival anlæg, og vi håber at du synes det var lidt spændende, og hvis ikke kan du bare glemme det hele igen, for når du køber et festival anlæg hos os, så har vi tænkt på det hele for dig, og så behøver du ikke.

Priser - Roskilde 2024

Lej en Festivalhøjtaler og slip for bekymringer

Lej en højtaler med forsikring, service på Roskilde festival og helt uden depositum. Vi har fleksibel afhentning på Vesterbro og i Ballerup.

Enkel udlejning

Sådan fungerer det

1. Vælg den pakke, der passer til dig

Vælg først lejepakke, afhentningssted og tidspunkt. Efter betaling har du reserveret din højtaler til Roskilde Festival 2024.

2. Afhentning af højtaleren

Når du henter højtaleren, har du mulighed for at tjekke, at alt på højtaleren virker, som det skal, samt underskrive lejekontrakten.

3. Aflevering af højtaleren

Højtaleren skal afleveres samme sted, som den blev hentet, medmindre andet er skriftligt aftalt. Læs mere om afhentning og aflevering her.

Har du flere spørgsmål?

Tag endelig fat i Anders på tlf. 28334616 eller skriv en mail på info@festivalhoejtaler.dk.

Vores glade lejere

For at gøre det nemt for dig har vi gjort det muligt at afhente højtaleren i god tid inden Roskilde starter.

Vi har tre dage hvor den kan afhentes:

Afhent d. 23 juni mellem 09-13 (Skovledvej 4, 2750, Ballerup)


Afhent d. 28 juni mellem 11-17 (Absalonsgade 23, Vesterbro 1658)

Afhent d. 29 juni mellem 09-13 (Absalonsgade 23, Vesterbro 1658)

Vi er naturligvis fleksible og hvis ingen af de datoer, passer så aftaler vi et tidspunkt, hvor det passer jer.

Højtaleren skal afleveres indenfor disse tider:
Aflever d. 7 juli mellem 10-15 (Absalonsgade 23, Vesterbro 1658)

Aflever d. 8 juli mellem 09-13 (Absalonsgade 23, Vesterbro 1658)

Aflever d. 8 juli mellem 17-20 (Skovledvej 4, 2750, Ballerup)

Ja, du kan sagtens prøve højtaleren, før du lejer den. Den kan prøves på Vesterbro eller i Ballerup efter aftale. Kontakt Anders på tlf. 28334616 eller info@festivalhoejtaler.dk, hvis du kunne tænkte dig at høre højtaleren.

Hvis højtaleren bliver stjålet, og du har købt den store pakke med forsikring, hæfter du kun for selvrisikoen på 500 kr.

Har du ikke tilkøbt forsikring, hæfter du for den fulde værdi af højtaleren minus lejeprisen. Dvs., at hvis du ikke har forsikring, og højtaleren bliver stjålet, skal du betalte 2.500 kr ekstra.

Batteriet holder 60 timer på en opladning og 20 timer på maks lydstyrke.

Ja, batteriet kan oplades på Roskilde med den medfølgende oplader, samme sted hvor du kan oplade din telefon.

I tilfælde af små skader og ridser på højtaleren, som forekommer ved normalt brug, skal I ikke betale noget. Kun hvis der opstår store skader, som ikke kan påregnes ved normalt brug, kan I risikere en ekstra opkrævning.

Vælg din pakke nu

2_19d74266-4ec2-4d6e-9f35-2043a3787abb.png

Heading

Heading

Heading

Heading

Check now

Blog posts list

Lej en højtaler til Roskilde 2024

Skal vi også hjælpe dig med en festivalhøjtaler til Roskilde 2024?